Kirjoita vieraskirjaan

jere jere@gmail.com 03.02.2019 20:06
Kalastus on huippuhommaa ja olenkin tässä hankkimassakalastusvälineitä tulevaa vuotta varten.
malttia vesille 27.09.2016 23:16
Vielä jatkaakseni asiasta, en voi ymmärtää millä tavalla se olisi järkevää tai ekologista kalastuspolitiikkaa jossa tuhansien järvien maassa tuotettaisiin kalat suomalalaisten ruokapöytiin ulkomailta kun omat vetemme ovat runsaskalaisia. Ei ainakaan allekirjoittaneen mielestä ole mitenkään ekologista tuottaa lentorahtina tai rekoilla kalaa kauppoihin ulkomailta jos vaihtoehtona on saada kaupoista lähikalaa. Minusta on jonkin asteista röyhkeyttä jos urheilukalastaja maksattaisi oman harrastuksensa epäekologisuudella ja vaatimuksella että muiden pitäisi luopua ammatistaan toisten harrastuksen vuoksi.Toisekseen kun kalastusammatti ei ole millään tavalla pois urheilukalastukselta. Tällöin olisi kohtuullista ettei myös urheilukalastaja haluaisi, että hänen harrastus on pois toisten ammatista. Onneksi isoin osa urheilukalastajista tuntuisi olevan tässä asiassa valistuneita ja ymmärtävät kaupallisen kalastuksen tärkeyden sekä sen, että se ei ole heidän hienosta harrastuksestaan mitenkään pois että yhä harvenevat ammattikalastajat pyytävät kauppoihinkin kalaa.

Kalavesillä pärjää kaikki keskenään kuten liikenteessäkin pärjätään kun noudatetaan sääntöjä ja joustetaan sekä käytetään hieman malttia ja tervettä järkeä sekä ajatellaan oman navan sijaan yhteistäkin etua.
malttia vesille 27.09.2016 23:00
Parahin Risto. kalavedet eivät ole yksin urheilukalastajien käytössä. Vesistöjen kuuluu palvella kaikkia sidosryhmiä eli ammattikalastajia ja heidän kauttaan suomalaista kuluttajaa ja urheilukalastajia että kotitarvekalastajia. Tilaa kyllä riittää kaikille kun asenne on kohdallaan. Verkkokalastus on erinomaista vesistöjen hoitoa etenkin vesistöissä jotka ovat alikalastettuja. itselläni ei ole mitään ongelmaa väistellä uistellessa verkkoja kunhan ovat hyvin merkattuja. Mallia voitaisiin ottaa Norjasta ja Islannista joissa kaupallinen kalastus elää hyvin yhdessä urheilukalastuksen ja matkailun kanssa. Nämä eivät ole toisiaan pois sulkevia vaan parhaimmillaan toisiaan täydentäviä. Suomessa ollaan aina napit vastakkain vaikka yhdessä tehden kaikki saavat lisäarvoa vesistöisä(kin). Kun seuraavaksi näet verkkoja niin mietipä asiaa niin, että sinulla on mahdollisuus nauttia järvestä uistellen mutta kaikilla ei ole, mutta heillä on verkkojen ansiosta mahdollisuus ostaa kaupasta hienojen vesistöjemme lähikalaa.

Uistellessa on tarkoitus rentoutua eikä ole mikään pakko saada kasaan tiettyä määrää saalista joten ei ole mikään onngelma etsiä toista pyyntipaikkaa jos joku paikka on verkotettuna. Paras lisäarvo vesistöistä saadaan kun ne palvelevat suomalaista kalanostajaa, virkistyskalastusta ja matkailuelinkeinoa. Näin vesistöt tuottavat työtä ihmisille sekä virkistystä. Unohtamatta sitä tärkeintä asiaa eli ravintoa.
risto risto.eskelinen@pp6.inet.fi 12.09.2016 20:02
olipahan mahdottomasti verkkoja ja PITKII jatoja.ainakin Uramon ja Ristisaaren penkat oli ihan mahdotonta uistella.lie 500m.pitkiä ollut yli 20 kpl.saikin sitten olla viimenen kerta kun tonne lupia ostelen !eipä silti en kyllä aio sekaan änkeytyä kalastamaan ilman niitäkään,aika moni tuttu uistelia on samaa mieltä.kalastus politiikkaa tämäkin ?
Päivi Pakkanen 27.02.2016 22:41
Lieksan puolelta kuhaa saavat Lieksan edustalta Mönninselkä, Kevätlahti, Kinahmo... Ja muualta Pielisellä, katso: http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/17262-kalakartta
kysyvä ei eksy siika@luukku.com 20.02.2016 04:19
Ummikko kun olen niin kysyn että millä alueella on Pielisessä varmimmin ja eniten kuhaa? Onko keskiosa hyvää aluetta? Missä pitävät eniten verkkoja?
Päivi Pakkanen 28.12.2015 17:37
Vuosi on lopuillaan ja kovasti on jäiden tulo vaikeaa. Pari kertaa kotirannalla pilkillä käyty, 8 cm jäätä (Pankajärvi). Säännökset muuttuvat vuoden vaihtuessa. Niitä opiskellessa; HYVÄÄ TULEVAA 2016!
Päivi Pakkanen 16.01.2015 21:22
Joo kuhaa tulee Pielisestä todella hyvin. Itse uistelen Lieksan puolella, mutta kyllä Nurmeksesn puoleltakin on "isomuksia" saaneet. Muikku on vissiin mennyt pieneksi, mutta puheiden mukaan muikkukntakin olisi parantumaan päin. Tässä Karjalaisen linkki saalistietoihin:
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/17262-kalakartta
Juha Korhonen kuha_juha@hotmail.com 15.01.2015 12:27
Tervehdys,
olen jo hollin aikaa katsellut mökkitarjontaa kalaisien vesistöjen ääreltä. Yksi ehdokas Pielisen rannalla Kynsisaaressa. Kuhaa tuolla ilmeisesti on ja paljon, mutta miten muikun, siian, taimenen ja lohen laita?
NewNews.fi jorma@cityshops.fi 26.07.2013 14:30
NEWNEWS.FI - OPEN TO THE WORLD
Aina ilmainen uutisportaali. Kaikki tuoreimmat uutiset aina ensimmäisenä kellonympäri.
Uudenlainen tapa seurata uutisia Internetissä 24 tuntia päivässä. 365 päivää vuodessa.
Eri medioiden uutislinkkejä kokoava sivusto on yksi suosituimmista.
Minuutti minuutilta, hetki hetkeltä, se nopein uutisvirta ympäri maailmaa.

http://www.newnews.fi/

 
1-10 of 30
Seuraava sivu >>